Μειωμένη τιμή! Νέο Bactospeine WG 500gr Expand

Bactospeine WG 500gr

ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ

Νέο

28,78 €

tax incl.

32,70 € tax incl.

-12%

To BACTOSPEINE WG είναι εντομοκτόνο με εκλεκτική δράση για την καταπολέμηση προνυμφών των Λεπιδοπτέρων.

Η εντομοκτόνος δράση του οφείλεται στις ενδοτοξίνες του βακτηρίου Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki strain ABTS-351. H Valent BioSciences Corp. (Sumitomo Chemical Agro Europe SAS) με τεχνογνωσία 50 χρόνων είναι η μόνη που έχει αναπτύξει σκευάσματα Bt με τη φυλή του βακτηρίου (Strain) ABTS-351 η οποία παράγει τις ενδοτοξίνες CrylAa, CrylAb, CrylAc και Cry2A και με ταυτόχρονη παρουσία σπορίων του βακτηρίου στο σκεύασμα.

To BACTOSPEINE WG δρα από στομάχου, δηλαδή πρέπει να καταποθεί από τις προνύμφες για να είναι αποτελεσματικό. Μετά την κατάποση οι ενδοτοξίνες προκαλούν διάτρηση του στομάχου της προνύμφης, με αποτέλεσμα αρχικά την παράλυση της (σταματά να τρέφεται άρα δεν προκαλεί περαιτέρω βλάβη στην καλλιέργεια) και το θάνατο της.

Επιπλέον η ύπαρξη σπορίων του βακτηρίου στο BACTOSPEINE WG , ενισχύει σημαντικά την εντομοκτόνο δράση γιατί τα σπόρια βλαστάνουν εντός της προνύμφης μετατρέποντας το σώμα της σε ένα «φορέα» βακτηρίων επιταχύνοντας τη θανάτωση της. To BACTOSPEINE WG πρέπει να εφαρμόζεται νωρίς, με την εμφάνιση των νεαρών προνυμφών και κατά την εφαρμογή του να γίνεται καλή κάλυψη όλης της φυλλικής επιφάνειας της καλλιέργειας.

  • Ο ιδανικός συνδυασμός διαφορετικών ενδοτοξινών (CrylAa, CrylAb, CrylAc, Cry2A) το καθιστά αποτελεσματικό σε μεγάλο αριθμό προνυμφών Λεπιδοπτέρων εντόμων.
  • Η ύπαρξη σπορίων του βακτηρίου επιταχύνουν τη δράση του.
  • Μετά την κατάποση οι κάμπιες παύουν να τρέφονται.
  • Εφαρμόζεται έως και την ημέρα της συγκομιδής.
  • Ιδανικό εργαλείο στα προγράμματα διαχείρισης της ανθεκτικότητας των εντόμων στα χημικά εντομοκτόνα.