Μειωμένη τιμή! Sanaphen 600EC |600ml Expand

Sanaphen 600EC |600ml

ΕΛΛΑΓΡΕΤ ΕΒΕΕ ΕΛΛΑΓΡΕΤ ΕΒΕΕ

Νέο

7,92 €

tax incl.

9,00 € tax incl.

-12%

Εκλεκτικό διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο για τον έλεγχο των πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργεια σιταριού, κριθαριού και αραβόσιτου.

Σε βιοχημικό επίπεδο το 2,4-D δρα όπως και οι φυσικές αυξίνες, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση στους μεριστωματικούς ιστους των βλαστών και των ριζών και τελικά τη νέκρωση των φυτών.

Καταπολεμούμενα ζιζάνια:

Eυαίσθητα ζιζάνια: Abutilon theophrasti (αγριομπαμπακιά), Anagallis arvensis (αναγαλλίδα), Amaranthus retroflexus (τραχύ βλήτο), Bifora radians (μπιφόρα), Chenopodium album (λουβουδιά), Cirsium arvense (κίρσιο), Convolvulus arvensis (περιπλοκάδα), Lamium amplexicaule (δωδεκάνθι), Papaver rhoeas (κοινή παπαρούνα), Raphanus raphanistrum (ραπανίδα), Sinapis arvensis (άγριο σινάπι), Solanum nigrum (αγριοντοματιά).

Μετρίως ευαίσθητα ζιζάνιαDatura stramonium (τάτουλας), Galium aparine (μεγαλόκαρπη κολλητσίδα), Polygonum aviculare (πολυκόμπι), Polygonum persicaria (αγριοπιπεριά), Veronica persica (βερόνικα).

ΠαρατηρήσειςΤο εύρος της δόσης είναι ανάλογο του σταδίου ανάπτυξης και της πυκνότητας των ζιζανίων.

Φυτοτοξικότητα: Δεν είναι φυτοτοξικό όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του.

Ειδικές συνθήκες (γεωργικές, φυτοϋγείας ή περιβαντολλογικές) υπό τις οποίες το σκεύασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να αποκλειστεί:
  • Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.
  • Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι και σε καλαμπόκι που προορίζεται για την παραγωγή σπόρου.
  • Για την αποφυγή ζημιών σε γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες να αποφεύγεται η διασπορά σταγονιδίων, θα πρέπει να εφαρμόζεται με άπνοια, χαμηλή πίεση (2 ατμόσφαιρες) και με θερμοκρασίες όχι πάνω από 30οC.

Ειδικές προφυλάξεις για τα ζιζανιοκτόνα

1. Φυλάξτε το χωριστά από άλλα φυτοφάρμακα, λιπάσματα και σπόρους.

2. Συνιστώνται εφαρμογές χαμηλής πίεσης (χαμηλότερης από 2 ατμόσφαιρες) για την αποφυγή μεταφοράς ψεκαστικών σταγονιδίων σε γειτονικές καλλιέργειες.

3. Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ζεστές, εφαρμόστε το κατά τις βραδινές ώρες.

4. Χρησιμοποιείστε ξεχωριστά ψεκαστικά μέσα για τα ζιζανιοκτόνα.

5. Χρησιμοποιείστε επίπεδα ακροφύσια (flat fan) κατά την εφαρμογή.

6. Μην μολύνετε αρδευτικό ή πόσιμο νερό ή γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες.

7. Μην μολύνετε λίμνες, ρυάκια, κανάλια, ή υδατοσυλλογές με το σκεύασμα ή τη συσκευασία του.