Μειωμένη τιμή! Hortit 1lt Υγρό Λίπασμα Expand

Hortit 1lt Υγρό Λίπασμα

AXIVEN

HOR1

Νέο

19,80 €

tax incl.

22,50 € tax incl.

-12%

Το Hortit 1lt είναι ένα υγρό λίπασμα, κατάλληλο, για την οσμωτική ισορροπία των φυτικών κυττάρων και των ιστών σε περιόδους στρες(υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, αλατότητα και ξηρασία). Είναι μια βοηθητική ουσία της ανάπτυξης του φυτού.

ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Glycinebetaine (35%) φυτικής προέλευσης

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ:

Μακριά από παιδιά. Μακριά από τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΔΡΑΣΗ - ΧΡΗΣΕΙΣ:

Το μόρια του προϊόντος διεισδύουν μέσα από την επιφάνεια του φυτού και μετακινούνται γρήγορα σε όλα τα μέρη του φυτού φθάνοντας σε κάθε κύτταρο όπου μπορούν να μείνουν εβδομάδες χωρίς να μεταβολίζονται. Όταν εμφανιστεί κατάσταση στρες (πολύ χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, αλατότητα, ξηρασία κ.α.) τα μόρια του σκευάσματος ρυθμίζουν την οσμωτική ισορροπία μεταξύ των φυτικών κυττάρων και των ιστών. Έτσι μειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις των καταστάσεων στρες, το προϊόν ενισχύει την καθαρή φωτοσύνθεση, βελτιώνοντας την απόδοση των καλλιεργειών αλλά και την ποιότητα των παραγόμενων καρπών. Μειώνονται ή εξαλείφονται φαινόμενα όπως παραμορφώσεις ή σχίσιμο των καρπών.

ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ:

Το HORTIT® μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις καλλιέργειες: Λαχανικά, Κηπευτικά, Οπωροφόρα (Μηλοειδή, Πυρηνόκαρπα), Εσπεριδοειδή, Ελιά, Αμπέλι, Πατάτα, Φράουλα, Βαμβάκι, Καλλωπιστικά κ.α.

Δόση:

•Διαφυλλική εφαρμογή με 400 κ.εκ.- 600 κ.εκ. / 100 λίτρα ψεκ. υγρό.

•Εφαρμογή μέσω του νερού άρδευσης με 500 κ.εκ. - 800 κ.εκ. / στρέμμα.

•Ειδικά για την αποφυγή του σχισίματος των καρπών, μπορεί να γίνει διαφυλλική εφαρμογή με 500 κ.εκ. / 100 λίτρα ψεκ.υγρό (ή 500 κ.εκ. / στρέμμα) με έναρξη εφαρμογής στην αλλαγή χρώματος των καρπών και μεσοδιάστημα εφαρμογών 7 ημέρες.

Χρόνος εφαρμογής:

Οι εφαρμογές μπορεί να αρχίσουν ως προληπτικές πριν να εμφανιστούν οι καταστάσεις στρες και να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου της καλλιέργειας με μεσοδιαστήματα εφαρμογών 12- 15 ημέρες εκτός των περιόδων στρες όπου η εφαρμογή μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα.

Συνήθως μπορούν να γίνουν μέχρι 5 εφαρμογές κατά τη διάρκεια του κύκλου της καλλιέργειας.

Συνιστάται να αποφεύγονται οι εφαρμογές κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Το HORTIT® συνιστάται να μην συνδυάζεται με ενώσεις χαλκού, θείο ή παραφινικά λάδια. Πριν από κάθε συνδυασμό συνιστάται μικρής έκτασης δοκιμαστική εφαρμογή.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ:

Το προϊόν είναι σταθερό για δύο (2) χρόνια όταν αποθηκεύεται στην αρχική κλειστή συσκευασία, σε ξηρό, δροσερό και καλά αεριζόμενο χώρο, σε θερμοκρασίες δωματίου, προστατευμένο από ακραίες θερμοκρασίες, οξειδωτικούς παράγοντας, ισχυρά όξινα ή αλκαλικά υλικά.