Μειωμένη τιμή! ΛΙΠΑΣΜΑ ORGANIKON (0 - 0 - 30) 5 ΛΙΤΡΑ Expand

ΛΙΠΑΣΜΑ ORGANIKON (0 - 0 - 30) 1 ΛΙΤΡΟ

VIORYL VIORYL

ORGANIKON1

Νέο

8,80 €

tax incl.

10,00 € tax incl.

-12%

ΛΙΠΑΣΜΑ ORGANIKON (0 - 0 - 30) 1 ΛΙΤΡΟ

Σύνθεση:

Ολικό Κάλιο  (Κ₂Ο) : 30%

Οργανικά οξέα χαμηλού μοριακού βάρους σε σύμπλοκο με το κάλιο: 40%

Νερό: 30%

Το ORGANIKON  είναι υγρό λίπασμα με 30% οργανικό κάλιο,  για διαφυλλικούς ψεκασμούς. Σε αυτή τη μορφή το κάλιο ενισχύει τη φωτοσυνθετική δραστηριότητα και βελτιώνει τη μεταφορά και αφομοίωση των μεταβολιτών.  Απορροφάται με επιτυχία από τα φύλλα και χρησιμοποιείται άμεσα από το φυτό.  Απορροφάται αποτελεσματικά στις φυτικές επιφάνειες  από άλλες μορφές καλίου γιατί το ψεκαστικό διάλυμα σχηματίζει υγρές κηλίδες οι οποίες αργούν να στεγνώσουν και δεν αλατοποιούνται.

  •          Συμβάλει στο χρώμα και το άρωμα των φρούτων  και πρωιμίζει τη συγκομιδή σε όλες τις καλλιέργειες.
  •          Ενισχύει την αντοχή των φρούτων στη συντήρηση και μεταφορές.
  •          Συντελεί στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών  με υψηλότερη θρεπτική αξία και καλύτερη εμφάνιση .

Δοσολογία

Για ψεκασμούς φυλλώματος: 100-300 κ. εκ. σε 100 λίτρα νερό

Για εφαρμογή στο έδαφος:  2-4 λίτρα σε 10 στρέμμα.

Χρήσεις

Για όλες τις καλλιέργειες κυρίως σε οπωροφόρα και κηπευτικά. Στα δένδρα είναι κατάλληλα μετά την ταχεία φάση ανάπτυξης του καρπού για  πρωίμιση της ωρίμανσης.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί  κοντά στη συγκομιδή.

Μήλα, Αχλάδια, Ροδάκινα, Σταφύλια, Δαμάσκηνα, Ακρόδρυα κ.α. : Ψεκάζουμε 3-4 φορές κάθε 10-15 ημέρες. Η 1η εφαρμογή  όταν ο καρπός  έχει αναπτυχθεί αρκετά, τελευταία μπορεί αν γίνει 10 ημέρες πριν τη συγκομιδή. Σε έλλειψη καλίου μπορούμε να ξεκινήσουμε τους ψεκασμούς νωρίτερα, από το δέσιμο.

Εσπεριδοειδή: ψεκάζουμε όταν ο καρπός έχει αποκτήσει το μισό περίπου μέγεθος του και μέχρι την ωρίμανση, κάθε 20 ημέρες. Σε περίπτωση που παρουσιάζεται πρώιμο φούσκωμα του φλοιού ψεκάζουμε άμεσα 1-2 φορές.

Ελιά: ψεκάζουμε 2-3 φορές κατά το στάδιο της ελαιοποίησης   από 10 Αυγούστου και μετά.

Μπανάνα: Ψεκάζουμε 1 φορά το μήνα ξεκινώντας από τη 12η εβδομάδα μετά το φύτεμα.

Ακτινίδιο: Ψεκάζουμε όταν ο καρπός αποκτήσει μέγεθος 3-4 εκατοστά, 4-5 φορές σε διάστημα 15 -20 ημερών.

Τομάτα,  Μελιτζάνα: Ψεκάζουμε 4-5 φορές σε διάστημα 15-20 ημερών ξεκινώντας μετά το δέσιμο των 2 πρώτων σταυρών.

Λάχανο ,  Κουνουπίδι: Ψεκάζουμε 3-4 φορές σε διάστημα 10-15 ημερών, ξεκινώντας από την έναρξη σχηματισμού της καρδιάς.

Καρπούζι,  Πεπόνι: Ψεκάζουμε 4-5 φορές σε κανονικά διαστήματα την περίοδο ανάπτυξης του καρπού, και κυρίως στα τελευταία στάδια έως τη συγκομιδή.

Πατάτα,  Καρότα,  Παντζάρι: Εφαρμόζουμε κάθε 20 ημέρες ξεκινώντας 40 ημέρες μετά το φύτεμα.

Καπνός: Ψεκάζουμε 4-5 φορές σε διάστημα 15 -20 ημερών, από τον Ιούνιο και όλη την περίοδο ωε την ωρίμανση των φύλλων.

Ανθοκομικά:   Ψεκάζουμε πριν την ανθοφορία 2-3 φορέα κάθε 10 ημέρες.

Συνδυαστικότητα: Μην χρησιμοποιείται μεγαλύτερες δόσεις από τις συνιστώμενες. Αποφύγετε συνδυασμούς με πολτούς. Ψεκάστε το πρωί ή αργά τα απόγευμα.