Νέο Rapid Boron 1LT Επέκταση

Rapid Boron 1LT

BHP

Νέο

15,00 €

με Φ.Π.Α

Βόριο Β 16,0% Χηλικοποιημένο + Άζωτο οργανικό 8,5%

To βόριο συμμετέχει μαζί με το ασβέστιο στη δομή του κυτταρικού τοιχώματος και εμπλέκεται στη διακίνηση του ασβεστίου των φυτών. Το βόριο είναι απαραίτητο στις ενεργά αναπτυσσόμενες περιοχές των φυτών, όπως οι άκρες των ριζών, τα νέα φύλλα και η ανάπτυξη των οφθαλμών.

Δράση

Το βόριο αυξάνει το ποσοστό της μεταφοράς των σακχάρων στις ενεργά αναπτυσσόμενες περιοχές, καθώς επίσης την ανάπτυξη των φρούτων-καρπών. Σημαντικός είναι ο ρόλος του βορίου στη ρύθμιση του επιπέδου των φυτοορμονών, στην παραγωγή ανθέων και τη διατήρησή τους, στην επιμήκυνση του σωλήνα της γύρης και στη βλαστική ικανότητα των σπόρων.

Καλλιέργειες και περίοδοι εφαρμογής

Σε όλες τις καλλιέργειες χωρίς κάποια εξαίρεση. Φρουτόδεντρα και αμπελώνες με την έκπευξη των οφθαλμών, για τα ελαιόδεντρα λίγο πριν την άνθιση ή όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα έλλειψης. Επαναληπτικός ψεκασμός μετά από 2-4 εβδομάδες. Εκτατικές καλλιέργειες όταν τα φυτά έχουν ύψος 15-30 εκατοστά ή όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα έλλειψης. Κηπευτικά 2-4 εβδομάδες μετά την εμφάνιση των φυτών ή όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα έλλειψης. Επανάληψη μετά από 2-3 εβδομάδες.

Μέθοδος εφαρμογής

Να γίνεται διαφυλλική εφαρμογή και καλή διαβροχή των φυτών, αποφεύγοντας τον ψεκασμό κατά τις υψηλές θερμοκρασίες και να προτιμάται η εφαρμογή του κατά το σούρουπο. Αν έχουμε βροχόπτωση έξι ώρες μετά την εφαρμογή επαναλαμβάνεται ο ψεκασμός.

Δοσολογία

Το στενό εύρος των συγκεντρώσεων του βορίου μεταξύ ανεπάρκειας και τοξικότητας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την εφαρμογή των λιπασμάτων βορίου.

  • Διαλύστε 100 cc έως 150 cc σε 100 λίτρα νερό για τον φυλλώδη ψεκασμό και τον ψεκασμό στις συγκομιδές.
  • Με την τεχνιτή άρδευση 0,2 - 0,3 λίτρα ανά στρέμα ανάλογα την καλλιέργεια, το έδαφος και την καλλιεργητική τεχνική.

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

Rapid Boron 1LT

Rapid Boron 1LT