Μυκητοκτόνο για την καταπολέμηση μυκητολογικών και βακτηριακών προσβολών.
- Αριθμός έγκρισης:
- 60837 / 14-02-2019
- Σύνθεση:
- Bacillus amyloliquefaciens (former subtilis) QST 713 96,69% β/ο (1 x 109 σπόρια/κ.εκ. σκευάσματος)
Βοηθητικές ουσίες: 3,31% β/β - Τύπος σκευάσματος:
- Συμπυκνωμένο αιώρημα (SC)
- Κατηγορία και τρόπος δράσης:
- Το SERENADE ASO® είναι ένα σκεύασμα με βάση το στέλεχος του Bacillus amyloliquefaciens (former subtilis) QST 713, σε μορφή συμπυκνωμένου εναιωρήματος για την καταπολέμηση μυκητολογικών και βακτηριακών προσβολών σε μεγάλο εύρος υπαίθριων και θερμοκηπιακών καλλιεργειών με εφαρμογή κατά περίπτωση στο φύλλωμα ή/και στο έδαφος.
Το στέλεχος του Bacillus amyloliquefaciens QST 713 προστατεύει το φυτό από τις ασθένειες εμποδίζοντας την προσκόλληση και διείσδυση των παθογόνων στο φύλλωμα όπου έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα. Επίσης η ανάπτυξη των παθογόνων σταματάει επειδή το Bacillus amyloliquefaciens QST 713 δρα ανταγωνιστικά με αυτά. Επιπρόσθετα το στέλεχος του Bacillus amyloliquefaciens QST 713 παράγει κυρίως λιποπεπτίδια τα οποία δρουν συνεργιστικά μεταξύ τους, διατρυπούν τις κυτταρικές μεμβράνες των παθογόνων και καταστρέφουν τους βλαστικούς σωλήνες και το μυκήλιο. Με αυτό τον τρόπο σταματούν την προσβολή και την επέκταση της ασθένειας. Επιπλέον το στέλεχος του Bacillus amyloliquefaciens QST 713 επάγει τη διασυστηματική αντοχή των φυτών (αυξημένη δράση περοξειδασών) ενάντια στις προσβολές από μύκητες και βακτήρια. - Καλλιέργειες
- Αμπέλι επιτραπέζιο, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Μηλιά, Μουσμουλιά, Αμυγδαλιά, Δαμασκηνιά, Κερασιά, Κορομηλιά, Νεκταρινιά, Ροδακινιά, Βερικοκιά, Βυσσινιά, Φράπα, Γκρεϊπ Φρουτ, Κιτριά, Λεμονιά, Μανταρινιά, Μοσχολέμονο (Λάιμ), Νερατζιά, Πορτοκαλιά, Καρυδιά, Συκιά, Μελιτζάνα (Υ), Πιπεριά (Υ), Τομάτα (Υ), Αγγούρι (Υ), Καρπούζι (Υ), Κολοκύθα, Κολοκυθάκι (Υ), Πεπόνι (Υ), Αραχίδα, Φακή, Φασόλια, Κουκιά, Μπιζέλια, Ρεβύθια, Σόγια, Καπνός, Μαρούλι (Υ), Αντίδι, Ραδίκια, Ρόκα, Σέσκουλο, Σπανάκι, Κουνουπίδι (Υ), Λάχανο (Υ), Μπρόκολο (Υ), Αρωματικά Φυτά, Μαϊντανός, Ραπάνι, Σέλινο, Τριανταφυλλιά, Φράουλα (Υ), Κρεμμύδι φρέσκο, Κρεμμύδι ξερό, Πράσσο, Σκόρδο, Καρότο, Πατάτα, Τεύτλα, Καλλωπιστικά, Μελιτζάνα (Θ), Πιπεριά (Θ), Τομάτα (Θ), Αγγούρι (Θ), Καρπούζι (Θ), Κολοκυθάκι (Θ), Πεπόνι (Θ), Μαρούλι (Θ), Κουνουπίδι (Θ), Λάχανο (Θ), Μπρόκολο (Θ), Φράουλα (Θ), Καλλωπιστικά (Θ), Φουντουκιά, Καστανιά, Φιστικιά, Ακτινίδιο, Μπανάνα, Αγκινάρα, Σπαράγγι, Ηλίανθος, Ελαιοκράμβη, Φυτώρια