ΣΑΚΟΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ Expand

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΑΚΟΣ

Νέο

15,50 €

tax incl.

Τα ειδικά «Blocks» (άχυρο σε μπάλες) έχουν μπολιαστεί με το μυκήλιο και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για 17 ημέρες (περίοδος επώασης) ώστε να είναι έτοιμα για καλλιέργεια στον χώρο του τελικού καταναλωτή. Κατά την προετοιμασία τους δεν χρησιμοποιείται τίποτα άλλο παρά μόνο νερό, άρα πρόκειται για 100% φυσικό προϊόν, χωρίς το παραμικρό ίχνος χημικής ουσίας.

Επωασμένα για 17 ημέρες και ποτισμένα πρόκειται να συγκομίσετε μέσα σε 15 ημέρες τα πρώτα σας μανιτάρια στο μπαλκόνι, τον κήπο ή ακόμη και το γκαράζ του σπιτιού σας.

Σαν να τα κόψατε από το δάσος

Στην φύση τα μανιτάρια αναπτύσσονται σε σημεία με υγρασία και δροσιά. Η ανάπτυξη του μανιταριού ξεκινάει μέσα στους κορμούς των δένδρων και μετά την πάροδο μερικών ημερών αναπτύσσονται εξωτερικά του κορμού για να συλλέξουν ηλιακό φως.

Τα μπλοκ (μπάλες από άχυρο) μιμούνται 100% τις φυσικές συνθήκες ανάπτυξης των μανιταριών στην φύση. Επωάζουμε τον σπόρο του μανιταριού μέσα σε άχυρο (αντί για κορμό δένδρου) και στη συνέχεια το μανιτάρι μόλις είναι έτοιμο αναπτύσσεται εκτός του μαύρου περιβλήματος για να συλλέξει το ηλιακό φώς.

Τι προσέχουμε για μέγιστη δυνατή παραγωγή :

ΧΩΡΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ:Τοποθετήστε το σε μέρος σκιερό , φωτεινό ,δροσερό , χωρίς να φυσάει ο άνεμος (σε αποθήκη, στο μπαλκόνι προστατευόμενο από τον αέρα,κάτω από μία σκάλα , στην κουζίνα).

1.Φώς: Τα πλευρότους χρειάζονται φώς.Τοποθετήστε το σε φωτεινό μέρος αλλά όχι απευθείας στον ήλιο.Το φώς στο οποίο μπορούμε να διαβάσουμε είναι αρκετό.Κατά τη διάρκεια της νύχτας ας  μένει στο σκοτάδι.

2.Θερμοκράσια: Ιδανική θερμοκρασία για να φυτρώσουν τα μανιτάρια είναι 6-18 βαθμούς.Σε θερμοκρασίες κάτω των 6 βαθμών δεν χαλάνε αλλά καθυστερούν.Σε θερμοκρασίες πάνω από 25 βαθμούς δεν φυτρώνουν.

3.Νερό – Υγρασία: Τοποθετήστε το πάνω σε μια υγρή επιφάνεια που να έχει μόνιμα νερό(αφρολέξ,πιατάκι,χώμα).Ποτίστε χρησιμοποιώντας ένα ψεκαστηράκι χειρός ψεκάζοντας σε όλη την επιφάνεια του γύρω-γύρω 1-2 φορές την ημέρα μέχρι τα μανιτάρια να μεγαλώσουν.

4.Συλλογή: Κάτω από καλές συνθήκες θα ξεκινήσουν να φυτρώνουν σε 7-14 ημέρες.Μαζέψτε τα όταν φτάσουν σε ένα επιθυμητό επίπεδο ή όταν δεν μεγαλώνουν άλλο.Μαζέψτε τα όλα από μία τρύπα μονομιάς τραβώντας τα απότομα από το σημείο που φυτρώνουν.Μήν χρησιμοποιείται μαχαίρια , το ίδιο σημείο θα ξαναφορτώσουν μετά από καιρό αφού επαναλάβετε τα ίδια στάδια.

 

ΟΓΚΟΣ :   40 ΛΙΤΡΑ    0.22 X 0.34 X0.50