Βιοδιεγέρτης Proact 30gr Επέκταση

Βιοδιεγέρτης Proact 150gr

Proact150

Νέο

58,00 €

με Φ.Π.Α

Δραστικές Ουσίες:Harpin αβ 1%
Τύπος Σκευάσματος:Βρέξιμοι κόκκοι (WG)

Εγγυημένη σύνθεση:Harpin αβ: 1% β/β

Περιγραφή
Τι είναι οι χαρπίνες: Πρόκειται για ομάδα πρωτεϊνών, που απαντώνται σε φυτοπαθογόνα βακτήρια, η παραγωγή των οποίων ελέγχεται από την παρουσία ενός «συντηρημένου τμήματος» του γονιδιώματος (hrp), που διεγείρουν την αντίδραση υπερευαισθησίας σε φυτά μη ξενιστές.

Τι είναι το ProAct®: To ProAct® είναι ένας φυσικός βιοδιεγέρτης της ανάπτυξης των φυτών για ένα μεγάλο εύρος καλλιεργειών. Το ProAct® περιέχει μία πρωτεΐνη δεύτερης γενιάς που ονομάζεται χαρπίνη (harpin αβ) και αποτελείται από τα προϊόντα έκφρασης των γονιδίων α) hrpN, του Erwinia amyiovora , β) hrpZ, του Pseudomonas syringae pv. syringae και γ) PopA, του Ralstonia solanacearum.

Τρόπος δράσης: Η πρωτεΐνη harpin αβ δεν έχει βιοκτόνο δράση. Όταν εφαρμόζεται στα φυτά, αυτά αναγνωρίζουν τη «δραστική ουσία» μέσω ειδικών υποδοχέων που διαθέτουν και έτσι προκαλείται η ενεργοποίηση των φυσικών ενζυματικών διεργασιών, μέσα στο φυτό, που οδηγούν σε αυξημένα επίπεδα δευτερογενών μεταβολιτών.
Η επαγωγή αυτών των βιοχημικών μονοπατιών σχετίζεται με αυξημένηανάπτυξη (αύξηση απορρόφησης θρεπτικών, αύξηση ρυθμού φωτοσύνθεσης, ευρωστία φυτών οδηγούν σε μεγαλύτερη παραγωγή βιομάζα), με μεγαλύτερη αναπαραγωγική ικανότητα (περισσότερα άνθη, καλύτερη καρπόδεση) και με τους μηχανισμούς άμυνας των φυτών έναντι βιοτικών (παθογόνα) και αβιοτικών καταπονήσεων (υδατικό στρες, αλατότητα, ακραίες θερμοκρασίες, κλπ).
Οι παραπάνω διεργασίες οδηγούν στην παραγωγή πιο υγιών φυτών με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής, τη βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση της διάρκειας διατήρησης του προϊόντος.
 ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση.

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

Βιοδιεγέρτης Proact 150gr

Βιοδιεγέρτης Proact 150gr