Enermax 100 gr Expand

Enermax 100 gr

Agrimore Agrimore

Νέο

ΛΙΠΑΣΜΑ ΦΩΣΦΟΡΟΥ , ΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΣΙΔΗΡΟ , ΒΟΡΙΟ , ΜΑΓΓΑΝΙΟ , ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΔΑΙΝΙΟ)

Περισσότερες λεπτομέρειες

7,50 €

tax incl.

Το ENERMAX έχει στην σύνθεση του θρεπτικά στοιχεία τα οποία επηρεάζουν την επιλεκτική μεταφορά και αφομοίωση των θρεπτικών στοιχείων από τα φύλλα , τους βλαστούς και την ρίζα του φυτού προς τους καρπούς , αυξάνοντας έτσι σημαντικά το μέγεθος τους. Η ταυτόχρονη εφαρμογή στο φυτό πολλών θρεπτικών στοιχείων σε συνδυασμό με την άμεση απορρόφηση τους , εξασφαλίζει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για την ανάπτυξη / μεγέθυνση των καρπών, αποφεύγοντας καταστάσεις στρες και κακοσχηματισμένους καρπούς.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ :

ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ :

Αχλαδιά και μηλιά : 1η εφαρμογή 3 εβδομάδες μετά την πτώση των πετάλων (διάμετρος καρπού 8-12 χιλιοστά) στη δόση των 100gr / 100 λίτρα νερού. 2η εφαρμογή 40 ημέρες πριν την συγκομιδή στην δόση 50-75 gr / 100 λίτρα νερού. Συστήνεται και 3η εφαρμογή 20 ημέρες μετά από την 2η εφαρμογή.

Ροδακινιά , Νεκταρινιά και Δαμασκηνιά : 1η εφαρμογή όταν ο καρπός έχει διάμετρο 20-30 χιλιοστά (κουκούτσι στο στάδιο του γάλακτος ) στην δόση των 80-100 gr / 100 λίτρα νερού. Μπορεί να εφαρμοστεί άλλες 1-2 φορές κατά την καλλιεργητική περίοδο ανάλογα με την ευρωστία του δέντρου και τις κλιματολογικές συνθήκες.

Κεράσι : 1η εφαρμογή 4 εβδομάδες πριν την συγκομιδή στην δόση των 100 gr / 100 λίτρα νερού και επανάληψη μετά από 15 ημέρες.

Ξυνά : εφαρμογή στο τέλος της φυσιολογικής καρπόπτωσης στην δόση των 100 gr / 100 λίτρα νερού , στις Κλημεντίνες εφαρμογή όταν η διάμετρος του καρπού είναι 10-15 χιλιοστά. Στα Πορτοκάλια εφαρμογή όταν η διάμετρος του καρπού είναι 25-30 χιλιοστά.

Κηπευτικά : Διαφυλλικές εφαρμογές στην δόση των 100 gr / 100 λίτρα νερού 

Πατάτες : 1η εφαρμογή κατά τον σχηματισμό στόλονων με δόση 100 gr / 100 λίτρα νερού και 2-3 εφαρμογές κατά την μεγέθυνση και ωρίμανση των κονδύλων με δόση 50 gr/ 100 λίτρα νερού.

Τομάτα : 1η εφαρμογή 10-15 ημέρες μετά την καρπόδεση και 2η εφαρμογή μετά από 20 ημέρες.

Οι δόσεις είναι υπολογισμένες με βάση τις κανονικές ποσότητες ψεκαστικού δυαλύματος (νερού) ανά στρέμμα και καλλιέργεια.

ΥΔΡΟΛΙΠΑΝΣΗ :

Κηπευτικά : εφαρμογές στην δόση των 100-150 gr / στρέμμα και επαναλήψεις κάθε 10-15 ημέρες ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών. Στις τομάτες , πιπέρια , αγγούρια , κολοκύθια , καρπούζια , και πεπόνια πρέπει να εφαρμοστεί με την εμφάνιση των πρώτων καρπών και να επαναλαμβάνεται κάθε 10-15 ημέρες. Στις πατάτες εφαρμόζεται στην αρχή της κονδυλοποιήσης και επανάληψη μετά από 20 ημέρες. Στην φράουλα πρέπει να εφαρμοστεί όταν ο καρπός είναι στο ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ άσπρου και ροζ χρώματος και να επαναλαμβάνεται κάθε 2 εβδομάδες ακολουθώντας έτσι κατά μεγάλα ποσοστά την μεγέθυνση των καρπών.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα φυτά / δέντρα στα οποία εφαρμόζεται το ENERMAX πρέπει να είναι ποτισμένα πριν την εφαρμογή.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ :το ENERMAX μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα προιόντα εκτός από προιόντα όξινης αντίδρασης , φωσφονικές ενώσεις , αυτά με βάση το χαλκό , το θειάφι , με ορυκτέλαιο και παραφινικά λάδια.

Στις εφαρμογές με υδρολίπανση να μην συνδυάζεται με θειούχες πρώτες ύλες , με προιόντα όπως Νιτρικό ή Φωσφορικό οξύ και με λιπάσματα χαμηλού ph. Ωστόσο σας προτείνουμε να κάνετε κάθε φορά ένα μικρό τέστ ανάμιξης για να ελέγχετε την συνδυαστικότητα.