Amino 16 1 ΛΙΤΡΟ Expand

Amino 16 1 ΛΙΤΡΟ

ΕΒΗΠ ΕΒΗΠ

Amino1

Νέο

10,00 €

tax incl.

Το Amino 16 ® προέρχεται από την υδρόλυση/εκχύλιση αποκλειστικά μη γενετικά τροποποιημένων φυτικών πρώτων υλών, πλούσιων σε πρωτεΐνες, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση τόσο στη συμβατική, όσο και στη βιολογική γεωργία.

Το Amino 16® παρασκευάζεται με τεχνολογία αιχμής και έχει κατοχυρωθεί με Ευρωπαϊκή Πατέντα στις 2/10/2013, EP 2537823. Έρευνες που έχουν διεξαχθεί από το τμήμα R&D της ΕΒΥΠ, Επιστημονικούς Συνεργάτες και τη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. έχουν αποδείξει ότι το Amino 16® πέτυχε τη βελτίωση πολλών και διαφορετικών καλλιεργειών. Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και στην παρενιαυτοφορία της ελιάς.

Το ΥΠΑΑΤ ενέκρινε τη χρήση του στη βιολογική γεωργία σύμφωνα με το άρθρο 16 του Καν. (ΕΚ) 834/2007 και ήδη από τον Ιούνιο του 2012 έχει κοινοποιηθεί η εν λόγω έγκρισή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των επιτρεπόμενων σκευασμάτων θρέψης για τη βιολογική γεωργία όπως προβλέπεται στο Παράρτημα Ι, Καν. (ΕΚ) 889/2008.

Το οργανικό μείγμα που παράγεται περιέχει διάλυμα 16 L-Αμινοξέων (βασικών δομικών συστατικών των πρωτεϊνών) και οργανικό Άζωτο.

Σύνθεση
Ελεύθερα L-Αμινοξέα11,3%
Ολικό Άζωτο (N)3%
Οργανική ουσία33%

Λίστα των 16 L-Αμινοξέων:

L-Γλουταμινικό οξύL-Φαινυλαλανίνη
L-ΘρεονίνηL-Γλυκίνη
L-ΣερίνηL-Ισολευκίνη
L-Ασπαρτικό οξύL-Λευκίνη
L-ΠρολίνηL-Τυροσίνη
L-ΑλανίνηL-Λυσίνη
L-ΒαλίνηL-Ιστιδίνη
L-ΜεθειονίνηL-Αργινίνη

Η μεγάλη περιεκτικότητα του Amino 16 ® σε αμινοξέα το καθιστά εύκολα απορροφήσιμο από όλα τα φυτά. Επιπλέον, η φυτική προέλευση του εγγυάται, όχι μόνον την υψηλή συγκέντρωση των L-αμινοξέων, αλλά και την ισορροπημένη σχέση τους όσον αφορά τις ανάγκες του φυτού. Συνδυάζεται με τα περισσότερα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και διαφυλλικά λιπάσματα, ενισχύοντας τη δράση τους, αφού διευκολύνει την απορρόφησή τους από το φυτό. Εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών και επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη της φυτικής παραγωγής στον αγρό, στο θερμοκήπιο και στον οπωρώνα ενώ παράλληλα είναι φιλικό στο περιβάλλον και ασφαλές για τον παραγωγό και τον καταναλωτή.

Η ΕΒΥΠ Ε.Ε. προτείνει καινοτόμες, αποτελεσματικές και οικονομικές λύσεις, που μπορούν να απαλλάξουν τους Έλληνες αγρότες από το υψηλό κόστος παραγωγής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλή ποιότητα προϊόντων, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

1 ΛΙΤΡΟ