Μειωμένη τιμή! CHELENE (ΒΙΟ) ΛΙΠΑΣΜΑ ΧΗΛΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ 1 ΚΙΛΟ Expand

CHELENE (ΒΙΟ) ΛΙΠΑΣΜΑ ΧΗΛΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ 1 ΚΙΛΟ

SIPCAM SIPCAM

Νέο

11,88 €

tax incl.

13,50 € tax incl.

-12%

CHELENE (ΒΙΟ)

Δραστική ουσία: Xηλικός σίδηρος (Fe) με EDDHSA 6%

Λίπασμα σε υδατοδιαλυτούς κόκκους για υδρολίπανση.

*Επιτρέπεται η χρήση του στη Βιολογική Γεωργία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το CHELENE είναι λίπασμα με βάση το χηλικό σίδηρο με EDDHSA.   Το χημικό μόριο αυτό είναι παρόμοιο με το EDDHA με την μόνη διαφορά ότι   παρουσιάζει δύο σουλφονικές ρίζες συνδεδεμένες με φαινολικούς κύκλους στην θέση ΠΑΡΑ.

Το γεγονός αυτό προσδιορίζει τις ρίζες υδροξυλίου να είναι πάντα σε θέση ΟΡΘΟ-ΟΡΘΟ. Έτσι, στην περίπτωση του CHELENE δεν υπάρχει λόγος να αναφερόμαστε σε ποσοστά περιεκτικότητας του ισομερές Όρθο-Όρθο διότι το μόριο αυτό το βρίσκουμε μόνο σε αυτή την συγκεκριμένη μορφή. Η παρουσία σουλφονικών ριζών είναι καίριας σημασίας διότι προσφέρει στο εν λόγω μόριο χαρακτηριστικά υψηλής υδατοδιαλυτότητας.  

Οι ποιοτικές προδιαγραφές που αναφέραμε καθιστούν το CHELENE ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα για την πρόληψη και την θεραπεία της χλώρωσης από έλλειψη σιδήρου ακόμη και στις ποιο αντίξοες εδαφολογικές συνθήκες. Συνιστούμε την εφαρμογή στην ριζόσφαιρα με υδρολίπανση, έγχυση ή διαβροχή πλησίον του ριζικού συστήματος.     Στην δενδροκομία οι επεμβάσεις να γίνουν την άνοιξη με την έναρξη της βλάστησης και, στις περιπτώσεις χρόνιας χλώρωσης, αργά την άνοιξη και μετά την συγκομιδή. Με την υδρολίπανση μπορούμε να κατανέμουμε την συνολική δόση σε 2-3 εφαρμογές στις κρίσιμες περιόδους.Στην μεγάλη καλλιέργεια, στην λαχανοκομία και στην ανθοκομία επεμβαίνουμε στην μεταφύτευση, στην άνθηση και στην διάρκεια της αύξησης του μεγέθους των καρπών. Στις καλλιέργειες όπου εφαρμόζεται υδρολίπανση οι ποσότητες μπορούν να κατανεμηθούν σε όλο τον βιολογικό κύκλο.