Αγγούρι Murat F1 1000 σπόροι Expand

Αγγούρι Murat F1 1000 σπόροι

Murat F1

Νέο

31,37 €

tax incl.

Τα αγγούρια είναι μονοετή φυτά, της οικογενείας των Κολοκυνθοειδών. Οι καρποί είναι κυλινδρικοί, συνήθως, ακανόνιστοι και διαφόρου μεγέθους, με φλοιό ομαλό ή με εξογκώματα ακανθωτά και χρώμα πράσινο βαθύ μέχρι λευκό.

  • Όνομα : Murat F1
  • Χαρακτηριστικά : Υπερπρώιμο υβρίδιο του οίκου Vilmorin 100% παρθενοκαρπικό. Μέτρια ζωηρό φυτό με ποιότητα στον καρπό που ξεχωρίζει μήκους 14 - 15 εκατοστά και πλάτους 3,5 - 4 εκατοστά. Ενδείκνυται και για καλλιέργεια υπό χαμηλή κάλυψη. Ανθεκτικότητες: CMV, ZYMV, PRSV, WMV2.
  • Είδος : Υπαίθριο κοντό.
  • Ποσότητα φύτευσης ανά στρέμμα : 1500 φυτά / στρέμμα.
  • Τεμάχια : 1

Καλλιέργεια :

Τα αγγούρια απαιτούν χώματα αμμοαργιλλώδη, επαρκώς λιπασμένα και δουλεμένα με 2 - 3 βαθιά σκαψίματα. Η συστηματική καλλιέργεια των αγγουριών έγκειται κυρίως, στη παραγωγή πρωίμων καρπών. Στα θερμά μέρη, όπως στα νησιά των Κυκλάδων και αλλού, όπου το κλίμα είναι σταθερώς ζεστό, η παραγωγή επιτυγχάνεται φυσιολογικά, πολύ πρώιμη. Η σπορά, στους τόπους αυτούς γίνεται κατά Φεβρουάριο - Μάρτιο ή και νωρίτερα. Στα ψυχρά όμως μέρη όπου το κλίμα είναι πιο τραχύ, η σπορά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά κατά τον Απρίλιο - Μάιο.

Συγκομιδή :

Tα αγγούρια είναι έτοιμα για συγκομιδή 50 με 70 ημέρες μετά τη φύτευση. Πρέπει να μαζεύονται κόβοντάς το μίσχο τους μισό πόντο πάνω από τον καρπό. Για να υπάρχει συνεχή παραγωγή, πρέπει να σπέρνονται οι αγγουριές με χρονική απόσταση δύο με τριών εβδομάδων. Η συχνή συγκομιδή των αγγουριών είναι απαραίτητη για να μεγαλώνουν και να έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Η καθυστέρηση της συγκομιδής οδηγεί σε αγγούρια κατώτερης ποιότητας και σε λιγότερο παραγωγικά φυτά επειδή η καρποφορία είναι μια εξαντλητική διαδικασία για το φυτό.